Ing. David Javorský

13.6.2024

Zabere to jen 3 min času

V Táboře 20.5.2024 

DALI JSME TOMU NA ZAČÁTKU HROZNĚ MOC, ALE PŘESNĚ TO BYLO POTŘEBA

Jmenuji se David Javorský a jsem majitelem firmy Kanadské sruby Tábor s.r.o. Zabýváme se výstavbou srubů a roubenek.

S Litecomem jsem začal spolupracovat v roce 2012. Sám jsem pomoc nehledal, to oni si mě našli. Vše probíhalo na začátku zcela standartně, byla domluvená schůzka, vše bylo jasné a srozumitelné.

Protože byl Pepa na té první schůzce celkem jednoznačný, řekl jsem si, že to zkusím. Na první pohled to působilo jako zázrak a neměl jsem co ztratit. Samozřejmě, že jsem měl zpočátku pocit, že nevím, do čeho jdu. On to byl takový krok do neznáma, člověk neví, co ho čeká. Ale to, co jsem očekával byla pomoc. 

V té době jsem se potácel v mizerných číslech, bylo málo práce, času, peněz, nevěděl jsem, co zvládat dřív a kde shánět zakázky. Prostě vše, co od podnikání nechcete. Cítil jsem se blbě, byl jsem uhoněný a zbytečně nervózní, což samozřejmě odnášelo i moje okolí. Sečteno podtrženo – vše se odráželo na tom, že jsem měl málo práce, málo peněz a málo času. 

Ze začátku jsem absolvoval čtyři konzultace za měsíc. Když jsem se více zestabilnil, tak probíhaly konzultace po dvou týdnech a pak jednou měsíčně a u toho jsme v té době zůstali. Dali jsme tomu na začátku hrozně moc, ale přesně to bylo potřeba.

Více práce, více peněz, obrovský posun, vnější pohled a podnikání na úrovni – to je to, co mi Litecom přinesl. Nejvíce mi to pomohlo v tom, že jsme jako firma přežili, jinak bych to dávno asi zabalil a asi bychom zkrachovali. 

V čem vidím ty největší změny je, že firma dostala nějaký řád a strukturu, díváme se jinak na finance a plánování a jsme totálně zorganizovaní. Dalším skvělým výsledkem bylo to, že jsme se rozrostli a dokážu si představit i to, že fyzicky nemusím být v kanceláři a firma nestojí jen na mně, na jedné osobě, což je úleva – toto pro mne bylo dříve nereálné.

Co považuji za nejcennější? Je to přínos pro mě, jako pro člověka. Vše, co potřebuji řešit, i na osobní rovině, můžu probrat s Pepou a důvěra v něj je pro mě často cennější než samotná pomoc ve firmě.

Musím říct, že Litecom mi pozitivně ovlivnil život. Vím, co nám funguje, mohu se na ně kdykoliv obrátit a vím, že mi Pepa dá vždy nějaký pohled na věc, který mně pomůže.

Každá konzultace s Pepou pro mě má smysl, za těch 12 let co ho znám v něho mám důvěru, dokážeme spolu fungovat a ta pomoc je ušitá vždy na míru.

Všem podnikatelům, kteří potřebují s něčím pomoci – Musíte do toho jít, jinak nepoznáte, jestli vám to k něčemu je nebo ne.

Ing. David Javorský

Kanadské sruby Tábor s.r.o.

tel: 722 616 602
javorsky@tabor-wood.cz
www.tabor-wood.cz