PODNIKÁNÍ – RADOST, NEBO STAROST…?

Zabere to jen 3 min času

PODNIKÁNÍ – RADOST, NEBO STAROST…?

To je otázka, jak pro koho. Každý to má, jaké si to udělá ... Jaký pán takový krám … A existuje ještě několik takových frází.

Tento článek píši v den, který patří všem našim dětem. Těm, které mají převzít naši štafetu a táhnout to dál.

Nedá mi to a musím si vzpomenout na období, kdy jsem já byl dítětem. Byl jsem ten, od kterého se očekávalo, že bude následovníkem. A co mne na mé vzpomínce překvapilo? Ta nádherná bezstarostnost. Ode mne se očekává, že vezmu tento svět na záda a poponesu ho o pár let dále, a ještě ho u toho rozvinu nebo ho alespoň svými kroky neponičím.

Je zajímavé, jak se ten pohled na svět dítěte a podnikatele změnil. Děti si hrají a podnikatel se trápí nebo bojuje. Kdo myslíte, že Ve svých životních hrách bude ustaranější. Ten, kdo bere život s lehkostí a nadhledem, nebo ten, pro kterého je život těžkopádný a vážný?

Kdo dokáže lépe vyhodnotit situaci a správně rozhodnout? Ti zatěžkaní životem, nebo Ti nad věcí? Nad věcí neznamená lehkovážný!!!

Vím, jsou situace, kdy je velmi těžké zachovat si „chladnou hlavu“, nedělat si starosti, neobávat se. Ale z takových situací se lze snadno dostat a jít dál vstříc „lepším zítřkům“.

„To se lehce řekne, ale hůře provádí.“ – To je také pravda, ale i s touto pravdou si lze též „pohrát …“

Podnikatel je mocný člověk, Ty jsi mocný a máš vliv. Jsi vzorem pro mnoho lidí, které možná ani neznáš. Věz, že Tito lidé a celý svět Tě potřebuje silného a schopného rychlých správných rozhodnutí, poněvadž kdo jiný, než Ty udržíš tento chaotický svět ve správném směru?

Našim záměrem, záměrem celého Litecomu a podnikatelů, kteří se za dobu bezmála 15 let naší existence, přidali k myšlence Litecomu – a to, že „podnikání je hra těch nejsilnějších nejodvážnějších lidí na tomto světě“, je:

  • aby podnikatel podnikal na velmi vysoké úrovni;
  • aby se podnikatel nestal obětí a otrokem svého podnikání;
  • aby dostal podnikatel z podnikání to, co chce a nechodil stále o žebrácké holi;
  • aby měl podnikatel tu důležitost, kterou si opravdu zaslouží;
  • aby podnikatel dosáhl všeho, čeho dosáhnout chce.

… a tohoto všeho dosahoval s lehkostí, nadhledem, nadšením a bezstarostností dítěte, kterým nedávno byl. A tak plnil úkol a poponášel tento svět dál a dál s pocitem, že to stojí za to!!! Že žije naplno!!!

Tak pojďte na to, jsme tu pro Vás se vším, co je pro Vaše úspěšné podnikání třeba.

S úctou k Vám, V Brně 1.6.2024

Pepa Orálek a Litecom tým